top of page

ПРОЦЕДУРИ ЗА ТЯЛО

Радиочестотен лифтинг (ST) за изглаждане на кожата

Image-empty-state.png

Стриите се получават, когато кожата се разтяга с бързина, която не може да бъде поддържана от еластичността й. Могат да се появят в резултат на бременност, рязко напълняване, отслабване, растеж по време на пубертета.

Развитието на гърдите при подрастващите момичета, както и свиването на мускулите при вдигане на тежести също могат да доведат до появата на стрии. Освен това употребата на кортизонови лекарства също може да бъде причина за тяхното наличие.


Най-често стриите се появяват по корема, гърдите, бедрата, седалището, мишниците и подмишниците, долната част на гърба. В началото те представляват червени или лилави линии, различни на дължина и широчина, понякога са набръчкани и лъскави. Постепенно избледняват и стават по-светли от кожата. По принцип жените са по- предразположени към появата им особено по долната част на корема, бедрата и седалището. Мъжете обаче в никакъв случай не са застраховани.


Най-ефикасен е комплексния подход - комбинирането на три метода – радиочестотен лифтинг, терапия Stretchcare и мезотерапия с ампули колаген. И трите процедури водят до реорганизация в колагенната архитектура на кожата, от която всъщност зависи нейното видимо състояние – здравина и гладкост.


1. Радиочестотният лифтинг (ST) е процедура, която се извършва чрез последно поколение лазер, който работи с радиочестотен ток. Токът влиза дълбоко в кожата, достига до самата дерма, където колагеновите и еластиновите влакна са разкъсани, преминава през колагеноеластиновата мрежа, като търси път през най-ниското съпротивление – минава през старите влакна, които са по-отпуснати и изтънели и ги стопява. Лазерът коагулира само тези, които са остарели, отпуснати и накъсани, а топлината буквално ги изпарява. И понеже природата не търпи празно пространство, на мястото на старите се създават нови. Фибробластите генерират млади влакна, които придават реструктурират кожата и заличават стриите. Процедурата продължава 40 минути до един час в зависимост от това дали се обработва една зона или повече. Новите колагенови влакна стягат и престтруктурират кожата. Почиствайки повече влакна в по-голяма зона ефектът е по-видим и по-продължителен. Това обаче не става мигновено, а постепенно. За да узрее новият колаген и за да поеме функциите си, са необходими 20 дни.


2. Терапията Stretchcare представлява иглена мезотерапия – в кожата се вкарва специален коктейл от Диметиламиноетанол(,,DMAE’’) хиалуронова киселина, витамин В5 и микроелементите мед и цинк , които овлажняват, стягат и регенерират кожата. По този начин те подобряват видимо текстурата й. Редуцирането и заличаването на този козметичен дефект пък става благодарение на съставката DMAE.

3. Мезотерапия с ампули колаген е третият метод, който спомага за видимото заличаването на стриите. Както е известно колагенът представлява основният компонент на съединителната тъкан, заедно с еластина и всъщност тяхното разкъсване води до появата на стриите.Затова и предназначението на препарата MD-MATRIX, разработен от Guna Laboratories, е да възстановява съединителната тъкан и колагеновите фибри.

Как да комбинираме трите процедури, за да имат действително ефект?

Две процедури с радиочестотен лиифтинг са напълно достатъчни за регенерацията на новите колагенови влакна, които да изгладят кожата. Интервалът е изчислен – точно на 20-25 дни., колкото е един цикъл на регенерация на клетките. Първо се прави серия от радиочестотен лифтинг, след това ефектът се подсилва и затвърждава с терапия Stretchcare ( четири процедури ) и мезотерапия с ампули колаген (2 третирания през първите 2 седмици. Препоръчва се от 1 процедура в месеца с биоколаген ,, GUNA TISSUE’’ за поддържане на ефекта).

Колко време ще ни отнеме цялото лечение?

Два-три месеца.

ТРЕТИРАНЕ НА СТРИИ ЧРЕЗ РАДИОЧЕСТОТА

bottom of page