ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Тук ще намерите отговори на вашите въпроси по темите красота и здраве

Козметични терапии

Каква да е грижата за кожата при бременност и кърмене?


Основно изискване е кожата да се предпазва през цялата бременност със слънцезащитен фактор и да бъде хидратирана. Не бива да се използва аромотерапия (за лице и тяло) и витаминни коктейли.

Химични Пилинги

Кога могат да се правят пилинги?


В 80% от случаите при различните видове пилинги (ефективни) изискването е да се прилагат от есента до края на пролетта. Има и два вида пилинги MDA и Spot peel, които биха могли да бъдат правени целогодишно.
Определящ ли е типът кожа при избора на пилинг?


Типът кожа е важен, но по-голямо значение има съответния проблем. Разнообразието на пилингите днес е голямо и винаги може да бъде подбран най-ефективният и съответно най-щадящ, за която и да е кожа.

Неоперативно Подмладяване

Има ли „безиглена” мезотерапия?


Самата дума съдържа в себе си отговора. "Мезо" произлиза от гръцки - среда, което означава, че коктейлът, който прилагаме достига до средния слой на дермата (кожата) и едва тогава се постига максималния резултат, без да бъде инактивиран. Друго предимство на множествените убождания е стимулиране на производството на собствен колаген и еластин - т.е. кожата се стяга като допълнителен ефект.
Има ли страничен ефект мезотерапията?


Мезотерапията е съставена изцяло от билкови екстракти в минимални концентрации и тъй като действат локално те са достатъчно ефективни. Разбира се, мезотерапията не се използва при бременни, но почти сигурно е използването й след това.
Има ли ефективни мерки за борба с целулита?


Благодарение на мезотерапията и новите технологии основани на RF се постигат бързи резултати. Проблемът целулит е комплексен и борбата с него е въпрос на начин на живот. Изключително важно е комбинирането на процедурите със съответен двигателен и хранителен режим. Не без значение са и ежедневните апликации на антицелулитни кремове, които прекрасно хидратират кожата.
Кога се забелязва ефекта на мезотерапията?


Обикновено след 4-5 процедура резултатите са налице - първоначално хидратирана и гладка кожа. За да се задържи съответно постигнатото е необходимо процедурите да продължат, дори понякога след курса на лечение може да се правят поддържащи процедури.
Какви проблеми третира мезотерапията?


Мезотерапията лекува целулит, редуцира обиколката в cm и съответно намалява килограми. Особено ефективна терапия и при косопад (алопеция) при мъже и жени, а също и за стимулиране на тънки и често третирани коси.

Моделиране на лице

Има ли разлика между филър и ботулинов токсин?


Да, има разлика и тя е съществена. Филърите „попълват” бръчки в областта на лицето – основно мимическите и оформят устните като им придават обем и ги хидратират. Качествените филъри служат и за база за изграждане на собствен колаген и еластин. Ботоксът стопира мимически бръчки без да има задача за изпълване на обем. Използван за лечение на различни заболявания в очните болести и неврологията, през оследните десетилетия той се наложи и в естетическата медицина за постигане на свеж и младежки вид на лицето. Кое е по-добре да се направи от двете? Не може да се отговори еднозначно. При едни казуси е добре да се използва само ботокс, при други – основно филър. Много често, особено когато късно се търси решение, се прилагат и двете възможности. Тогава се предпочита стартиране първо с ботокс, за да се прецени дълбочината на бръчките и силата на импулсите на мускулатурата, която ги е причинила.
Има ли разлика между филър и мезо?


Мезотерапията може да се възприеме като концентриран вид на нашия любим крем достигнал без да бъде инактивиран в кожата ни. Обикновено мезотерапията представлява или само хиалуронова киселина, или в комбинация с витаминен коктейл. Мезотерапия може да се поставя навсякъде по лицето, шията, деколтето и горната повърхност на дланите. За разлика от това филърите се поставят само в областта на мимическите бръчки.
Каква е разликата между отделните видове и марки филъри?


Разликата между различните видове филъри може най-общо да се представи в една класификация: » за фини бръчици – около устата и очите » за по-дълбоки бръчки » за устни » за оформяне на скули » мезофилъри. Изключително важно е използването на качествени филъри. Те предполагат хомогенно поставяне на съответното място, достатъчно дълъг престой (9-12 месеца) и равномерен външен ефект.

Лазерни процедури

Каква е разликата между фото и лазерна епилация?


Упоритото търсене на ефективно и трайно освобождаване от нежелано окосмяване доведе до използуването на LASER светлината. Първоначалният вариант доведе до ефект, но и до странични ефекти, като изгаряне и нараняване, с трудно зарастване и в добавка болезненост. Непрекъснатите усъвършенствания установиха положителния ефект на фотоепилацията, при което се използва естествена светлина от видимия слънчев спектър. Тук ефектът е по-бавен заради натрупването на светлината и ефекта, но и без странични неприятни ефекти. Задължителното условие обаче, беше наличието на тъмен косъм. Последната новост в съвременните технологии наложи употребата на ELOS.