Клинична

дерматология

Woman by the Water

КЛИНИЧНА ДЕРМАТОЛОГИЯ

Акне


Акнето е най-често срещаното кожно заболяване. Характеризира се със зачервени пъпки с гнойни върхове, причинени от запушени, възпалени и инфектирани мастни жлези. Обикновено започва по време на пубертета, н аред с хормоналните промени. Среща се по-често при момчетата, но се увеличава и броят на възрастните, особено жените, които страдат от акне. Съществува погрешно схващане, че то е бактериална инфекция или отравяне на кръвта, но причините за появата му са хормонални и генетични. Може да бъде допълнително провокирано от прекомерен стрес, начин на хранене и употреба на определени медикаменти. Акнето се проявява предимно по лицето, гърба и гърдите и оставя белези. Степента на засегнатост варира - от лека, през умерена, до тежка форма на акне.

В Jewel Skin Clinic предлагаме комбинации от процедури, според индивидуалните нужди на пациентите. Лечението се провежда от дерматолози и трае няколко месеца. Класическо почистване на акнето от медицински козметик
Почистване в дълбочина с Dermal Infusion
Процедури с Blue Light (Syneron E-Max)
Процедура Intraceuticals Clarity
Лазерно третиране с Duetto MT EVO
Розацея


Розацеята е проява на свръхчувствителност на кожата, при която кръвоносните съдове на лицето се разширяват, водейки до силно зачервяване, което може да бъде както временно, така и по-продължтелно. Възможна е и появата на ситни пъпчици, които се усещат по-скоро като грапавини, както и зачервяване на склерата на очите, подуване и зачервяване на клепача, разширени пори и видими кръвоносни съдове. Розацеята обикновено обхваща централната част на лицето – бузите, челото, носа и брадичката, но може да се разпростре и по шията, скалпа, гърдите и горната част на гърба. Затова и понякога я бъркат с акнето. Но тя изисква различно лечение – с локални средства и антибиотици под контрол на дерматолог. Повлиява се добре и от апаратните процедури, които ви предлагаме.
Silk Peel Dermalinfusion
Duetto MT EVO
Себорея


Себореята е кожна болест, при която има нарушено отделяне на мастна секреция. Причините може да бъдат смущения във функцията на нервната система, хормоните, обмяната на веществата (подагра, затлъстяване, заболявания на черния дроб, стомашно-чревния тракт). Себореята се изявява най-силно по лицето, носа, челото, бузите, брадата, окосмената част на главата, гърдите. Обикновено започва в юношеска възраст и в пубертета. Състоянието може да се задържи дълго - с периоди на затишие и обостряне. Нашите дерматолози могат да ви консултират и да предпишат лечение.
Екзема


Екземата се характеризира с възпаление, сухота, сърбеж или зачервяване на повърхността на кожата. Колкото повече се разчесва засегнатия участък, толкова по-голяма е вероятността вирусите, бактериите и замърсителите да проникнат в кожата и сърбежът да се засили. Причините за появата на екзема могат да бъдат генетични, но и механично дразнене - реакция на кожата на козметика, парфюми, омекотители и прах за пране, сапуни, допир до изкуствени материи или вълна, стрес, прекомерно изпотяване и др. Нашите дерматолози могат да определят дали имате екзема, или някое друго кожно заболяване и да ви назначат подходяща терапия.
Псориазис


Псориазисът е хронично заболяване. Характеризира се с ясно изразени розови или сиви „плаки“ по кожата, покрити със сребристо-бели люспи. Тези плаки могат да причиняват и локални петна. Първите симптоми могат да се появят на различна възраст, но най-често това се случва при младите възрастни или на около 50-60 години. Изследванията показват, че повечето случаи на псориазис са наследствени. Психологическият стрес може да влоши състоянието, а в някои случаи е достатъчен, за да предизвика появата му. Необходим е преглед при дерматолог, за да знаете как да третирате псориазиса.
Невродермит


Невродермитът е хронично заболяване, придружено от неприятен, силен сърбеж.
Характеризира се със суха, раздразнена кожа на люспи, която има периоди на възпаление с още по-тежки симптоми. Заради разчесване на кожата (обикновено през нощта, свързано с нарушения на съня и съответно недоспиване), проникващите в кожата бактерии причиняват възпаления. Типичен е за възрастните, обривите обикновено се появяват по врата и деколтето, вътрешната страна на лактите, задната част на коленете, ръцете и краката, както и по лицето.
Атопичен дерматит


Смята се, че атопичният дерматит е свързан с астмата и сенната хрема. Причините за появата на заболяването може да са генетични, но то поразява чувствителни, боязливи деца, които е възможно да имат и психосоматични смущения. Други провокиращи фактори са студа; влажната среда, богата на алергени; замърсяването на околната среда; психически и физически стрес; някои инфекции; неподходящото облекло (вълнено, синтетични материали); чувствителна, суха кожа; различни алергии. При възрастните жените са по-предразположени към заболяването, отколкото мъжете.
Алопеция, друг косопад


Алопецията е заболяване, свързано със загуба на окосмяване в различни зони, особено на главата, като опадането на косата може да бъде постоянно, а при мъжете може да засегне и брадата. В повечето случаи се появяват най-много няколко кръгли огнища на косопад с големината на монета. Но понякога загубата на коса е по-обширна. Засяга най-често млади хора под 25 години и деца. Може да се противодейства с пълноценно и балансирано хранене, прием на витамини и минерали, активен начин на живот и медицинска козметика. Особено ефективно е прилагането на процедури, които предлагаме в Jewel Skin Clinic.
Мезотерапия на косата
PRP (плазмена терапия)
Гъбични заболявания


Дерматомикозите може да засегнат кожата, ноктите или космените фоликули, като причиняват възпалителни промени и локален косопад. Така наречените „гъбички“ са заразно заболяване, но в същото време може да се активират при срив на имунната система или някакъв вид стрес за организма. Заразата става от човек на човек и чрез животни при директен или непряк контакт. Предразполагащи фактори са наличие на диабет, смущения в имунната реактивност на организма, някои ендокринни заболявания, както и лоша хигиена на кожата. Гъбичните инфекции са упорити и се лекуват под медицински контрол. Дерматолозите на Jewel Skin Clinic могат да ви консултират, както и да подпомогнат лечението с последно поколение лазерна терапия.

Лазерно третиране с Duetto MT EVO
Инфекции на кожата


Инфекциите на кожата се причиняват от редица бактерии, вируси, гъбички или паразити. Най-честите бактериални кожни патогени са стафилококи и стрептококи от група А. Към вирусите, който често засягат кожата, могат да се причислят херпес симплекс и човешкия папиломен вирус. Дерматолозите на Jewel Skin Clinic могат да ви помогнат с диагностика и лечение на различните инфекции по кожата.
Алергии с кожни прояви


Проявата на алергия е защитна реакция на кожата към определена козметика, храна, битова химия. Обикновено се изразява в обрив, сърбеж или подуване. Важно е да се разпознае причинителя на алергията и да се отстрани незабавно. Най-честите прояви на алергия са към: полени; акари от домашен прах и мухъл; животни – вълна, косми, пух, пера; храни; препарати за почистване или пране; козметика и парфюми; синтетични материали в дрехите; никел – катарами, бижута и колани; лекарствени средства. Все по-често срещана е и слънчевата алергия. На практика почти всичко може да бъде причинител на кожни алергии, но докато не се изследвате, няма как да разберете към какво точно сте алергични.
Кожни раздразнения от климатични фактори


Кожни раздразнения от климатични фактори - студ, топлина, слънчеви дерматити

Кожата е в непрекъснат контакт с околната среда и е възможно да реагира на резки промени, затова при кожните раздразнения се наблюдава сезонност. Много от тях се провокират през зимата от студа, когато температурите са ниски и има студен вятър, но и през лятото от прекомерното излагане на слънце. Тук идва и ролята на дерматолога – да направи препоръки за взимане на мерки, както при здравата кожа, така и при кожни заболявания, които определено се влошават от студа, топлината и слънчевите лъчи.
Вирусни кожни инфекции


Вирусни кожни инфекции – херпес

Почти всички вирусни инфекции у човека може да са съпътствани от кожни прояви. Вирусните инфекции на кожата се характеризират с разнообразни симптоми в зависимост от възрастта, локализацията и имунитета на организма. Особено разпространени са инфекциите на кожата и лигавицата, причинени от вируса на Херпес симплекс. Имунологично се причиняват от два типа вируси: - първият тип провокира инфекции най-често по лицето и горната част на тялото, а вторият тип вируси се локализират в гениталиите и долната част на тялото. Нашите дерматолози могат да ви консултират и да препоръчат терапия.
Кожни образувания


Кожни образувания - мазоли, брадавици, фиброми, папиломи и невуси

В Jewel Skin Clinic предлагаме третиране на различни кожни образувания, като мазоли, брадавици, фиброми, папиломи, невуси и др. Нашите дерматолози могат да ви консултират и да ви предложат подходяща терапия.

Електрокоагулация (линк)
Крио терапия (линк)
Скенер диагностика на лице


REVEAL IMAGER - скенер диагностика на кожата на лицето Най-новото попълнение в оборудването на Jewel Skin е диагностичният скенер Reveal Imager. Той комбинира функционалност и стил в областта на образната диагностика на кожата на лицето. Скенерът разкрива подповърхностни пигментации и васкуларни характеристики, подпомагайки диагностицирането на кожните проблеми.
Лечение на косопад чрез мезотерапия за коса


Мезотерапията е иновативен метод, който успешно се прилага при третиране на различни видове косопад и за ускоряване растежа на косата. Тя стимулира производството на колаген, бори свободните радикали и стимулира клетъчната активност, укрепва еластичността на кожата. Основното предимство на мезотерапията е, че с няколко процедури може да предотврати трансплантирането на коса. Това е инжекционна техника, с която директно в кожата се въвеждат коктейли от витамини, олигоелементи, растежни фактори и др. субстанции. Убожданията са повърхностни и почти безболезнени. Използват се много финни игли през 1-2 см в третираната зона. Обикновено процедурите се правят всяка седмица /5-6 серийно/, а след това поддържащо веднъж месечно. Методът се прилага при мъжки тип опадане на коса и дефлувиум при жени, предизвикан от ендогенни и екзогенни фактори - стрес,бременност, онкозаболявания и др. Обикновено първите видими ефекти, в смисъл на подраст на нови косми са видими след първите 3-4 процедури. Освен че се постига стимулиране на космения фоликул, след мезотерапията косата придобива повече блясък и се стимулира растежа и. Ефекти:

 • ревитализация на космените фоликули
 • укрепва космения корен
 • спомага за поникване на здрава коса
 • стимулира се космения растеж чрез наличието на витамини от група В /обновяване на космения фоликул/
 • намаляване на косопада
 • подхранване и хидратиране на скалпа
Скенер диагностика на скалп и мезотерапия за коса


С дигитален микроскоп чрез скенер диагностиката могат да се диагностицират напълно безвредно и безболезнено заболявания на скалпа и на косъма. След нея се изготвя индивидуален терапевтичен план за всеки пациент, който може да включва – допълнителни изследвания ако се налагат, медикаментно лечение и мезотерапия. Компютърното изображение дава представа за това, дали има засилен косопад в определени участъци, подраст на млада коса и др.

 
 
 
 
 
 
 
 
Rock Formation

За здрава и блестяща кожа и коса

Jewel Skin извършва платени прегледи и лечение на деца и възрастни със следните заболявания на кожата, ноктите и косата. Консултирайте с наш лекар, който да назначи най-подходящата лечение за Вашия проблем.

Close-up Portrait

Персонална програма за решаване на Вашия проблем

Jewel Skin Aesthetic Clinic извършва платени прегледи и лечение на деца и възрастни за лечение на множество заболявания в клиничната дерматология. След извършване на консултация с наш специалист, ще Ви бъде предложен курс на лечение, подходящ за Вашия тип кожа и Вашето заболяване.     

 

В Jewel Skin Aesthetic Clinic разполагаме с експертиза за лечение на следните заболявания:

 • Акне

 • Розацея

 • Себорея

 • Инфекции на кожата

 • Гъбични заболявания

 • Екземи

 • Атопичен дерматит

 • Псориазис

 • Алопеция,друг косопад

 • Алергии с кожни прояви-от козметика,храна,битова химия и други причини

 • Кожни раздразнения от климатични фактори-студ,топлина,слънчеви дерматити и алергии

 • Вирусни кожни инфекции-херпес,лечение на кожни образувания-мазоли,брадавици,фиброми, папиломи и невуси с ЕК и Крио терапия

 • Невродермити

 

Jewel Skin Aesthetic Clinic е частна клиника, поради което НЕ РАБОТИ с направления по Здравна каса. Благодарим за разбирането.

Mysterious Girl

За здрава и блестяща кожа

Обичай себе си...