top of page
Pink Salt

МОДЕЛИРАНЕ НА ЛИЦЕ

Ботулинов токсин

Ботокс за корекции на бръчки по лицето, очите, чело и гневна бръчка

Ботокс за корекции на бръчки по лицето, очите, чело и гневна бръчка

Ботулинов токсин - най-популярното средство напоследък, което без  намесата на хирургическия скалпел, коригира бръчките на лицето,  задълбочаващи се от постоянните мимики и влиянията на външната среда -  слънце, стрес, тютюнопушене и други.


Ботулиновият токсин представлява пречистено терапевтично вещество за  подмладяване и намаляване на бръчките на лицето. Той дезактивира  (отслабва) мускулатурата, създаваща мимиката или движенията и съответно  регулираща потоотделянето.


Истинското освежаване и подмладяване се постига след изглаждането на бръчките от релаксирашия ефект на Ботулинов токсин.


Изключително бърза и безболезнена процедура, която не налага локално обезболяване.


Понякога еднократното инжектиране не води до максимален резултат,  поради спецификата на мимиката и силата на мускулатурата, отговорна за  образуването на бръчки. Това налага препоръчителна контролна консултация  с цел реална преценка за постигнат резултат.


Това се прави на 7-14-ти  ден, когато се постига максимално разпускане на мускулите.


Обикновено след процедурата и в зависимот от типа кожа и мимика ефектът е видим от 3-7-мия ден.


Индикации за прилагането на Ботулиновия токсин включват:

  • гневната бръчка

  • околоочен контур

  • бръчките на лицето

  • свръхизпотяване на потните жлези

Голямото преимущество ча използването на Ботулиновия токсин е  превенция (профилактика) на бръчките, тъй като кремовете са ефективни  само върху най-повърхностния слой на кожата.

Как се извършва самата процедура?

Много фина и прецизна манипулация, при която се очертават и  коментират на момента зоните, които се нуждаят от корекция. Специално  направените спринцовки и фини, тънки игли са задължителни за прецизното  изпълнение на процедурата и дозировката на веществото. Така не се  допуска неестествено изражение, предозиране или други странични ефекти.


Ботулиновият токсин е протеинов комплекс, действуващ успешно и върху потоотделянето.


Ботулиновият токсин блокира (отпуска) мускулните влакна и нервните  импулси инервиращи потоотдаването. Ефектът се запазва 6-7 месеца след  еднократно инжектиране в проблемната зона.

bottom of page