top of page
Pink Salt

МОДЕЛИРАНЕ НА ЛИЦЕ

Филъри RADIESSE

Филъри на основата на калциев хидроксиапатит за дълготрайна корекция

Филъри на основата на калциев хидроксиапатит за дълготрайна корекция

Новата алтернатива на неоперативния фейслифт


RADIESSE е нов природен инжекционен филър, който осигурява  дълготрайна корекция на бръчки и обеми. Действието на RADIESSE  продължава около година и половина-две.


Основна съставка в продукта е калциев хидроксиапатит. Това е вещество  съдържащо се в костите и други части на човешкото тяло и е 100%  биосъвместимо. В съдържанието на RADIESSE освен микросферите калций,  филърът съдържа и гел, който служи за механичен пълнител в началото на  действието и в същото време за превозвач на калция. Самият гел се резорбира средно за около 3-4 месеца, за да направи място на формиращата  се нова тъкан. Kалциевите частици се разграждат постепенно под влияние на метаболизма в продължение на няколко години.


По този начин продължителноста на ефекта е гарантиран не само по  отношение на дългосрочно задържащия се гел и основното вещество в  кожата, но и по отношение на развитието на собствената тъкан.


Показания за употреба:

 • корекция на назолабиални гънки

 • възстановяване на обемите в областта на скулите, бузите и брадичката

 • корекция и повдигане контура на лицето

 • формиране на нов скелет на лицето

 • възстановяване на линията на долната челюст

 • възстановяване обема в темпоралната област

RADIESSE е одобрен за употреба в САЩ като лекарство за:

 • корекция на липоатрофия (дефицит на обема на тъканите на лицето)

 • корекция на умерени до тежки бръчки на лицето , включително назолабиални

В Европейския съюз RADIESSE е одобрен за използване в пластичната и  реконструктивна хирургия и козметична дерматология като продукт за  дълбоко и повърхностно възстановяване на дефицита на меките тъкани и  други части на тялото.

RADIESSE осигурява на пациента лесен и удобен начин за промяна на лицевия контур  с минимално време за възстановяване.


Как работи RADIESSE?


 1. Веднага след инжектирането на продукта, състоящ се от  гел-превозвач и микросфери от калций бръчките и тъканите се напълват с обем. Благодарение на уникалната композиция на RADIESSE, за да има ефект е необходимо 25-30% по-малко количество продукт отколкото при работа с един филър на базата на хиалуронова киселина.

 2. С течение на  времето макрофагите унищожават гелът-среда, докато в същото време фибробластите, дразнени от калциевите микросфери образуват и отделят  нов колаген. Гелът превозвач се резорбира за около 2-3 месеца. Две-три седмици след инжектиране на RADIESSE микросферите калций започват да  стимулират неоколагенезата (образуването на колаген). По този механизъм  действието на RADIESSE продължава една-две години.

 3. Допълнителните частици калций са разрушени и напълно се абсорбират от тялото, така че RADIESSE е 100% биоразградим продукт.

bottom of page