top of page
White Feather

Title

Лечение и премахване на акне

Терапия с награда за иновация от Париж

Image-empty-state.png

Как да се преборим с акнето-иновативни методи в JEWEL SKIN CLINIC

Акнето е заболяване, засягащо космено-мастния апарат. В генезата му участват хиперкеританизацията и хиперсекрецията на себум от мастните жлези.


Това води до запушване и последващо възпъление, свързано със свръхразмножаване на един бактерий, наречен пропионибактериум акнес.Много важно е да се знае, че акнето не е абктериална инфекция или отравяне на кръвта, както битува схващането сред много от пациентите. То се стимулиа от генетични и хормонални фактори и все по.често се среща при жени на 30-40 годишна възраст.

Счита се, че това е провокирано от съвременния динамичен начин на живот, свързан с офис стреса, който води до увеличаване на мъжките полови хормони. По време на бременността, предвид промените в хормоналните нива може да се наблюдава обостряне. Обострянето може да се получи и при прекомерна употреба на прясно мляко и храни с висок гликемичен индекс.

  • По-малката форма на акне има по-малко от 10 лезии.

  • При умерената форма лезиите са между 10 и 40.

  • При тежката форма лезиите са над 40 и при нея има възловидни формации.

Лечението

Blue Light (Syneron E-Max)

Лечението се провежда от дерматолози за период не по-малък от 3 месеца. При леките форми се използват локални средства, а при по-тежките се налага медикаментозно лечение с таблетки.


От немедикаментозните методи удачни за борба с акнето са процедурите с т.нар Blue Light (Syneron E-Max). С Blue Light се редуцира активността на себацейната жлеза и се повлияват активните лезии. По този начин се намалява възпалението и се регулира мастната секреция.

Необходими са от 8 до 10 сесии, за да се постигне клинично подобрение.


Процедурите се провеждат 2 пъти седмично за период от 4-ри седмици.

Intraceuticals Clarity

Друга удачна процедура, която успокоява кожата на лицето е Intraceuticals Clarity. 


Терапията е подходяща както за млади проблемни кожи (в юношеска възраст), така и за по-зряла възраст с хормонални проблеми.


Действа в дълбочина, като регулира себума, има антикомедонен, антибактериален и хидратиращ ефект.

Замества напълно така познатите до момента интервенции за борба с акнето - химични пилинги и лазерно третиране, но без зачервяване, без болка, и без така неприятното излющване. Силни помощници в борбата срещу акнето при Clarity терапията са нейните природни съставки. Маслото от чаено дърво успокоява раздразнената и зачервена кожа. Помага и в борбата с акнето. Екстрактът от алое вера е най-доброто природно средство за овлажняване и омекотяване на кожата. Допълнителната помощ идва от лайката, която успокоява дори най-чувствителната кожа, и от екстракта от корен на джинджифил, който намалява зачервяванията, успокоява и изравнява тена.


Терапията е отличена с награда за иновация в Париж, Франция през 2011 година.

Маями пилинг

Иновативна терапия в борбата с акнето и белезите от него е МАЯМИ ПИЛИНГА.  


Той съдържа салицил и зелен чай, витамин C и е чудесно решение за подобряване на вида на акнеична,мазна кожа. Може да СЕ НАПРАВИ И В ОБЕДНАТА ПОЧИВКА.


Препоръчват се 6-8 терапии в отстояние от седем до десетина дни.


Предимствата на процедурата са много-не отнема време,не е болезнена,няма ги онези зачервявания и излющвания,които могат да предизвикат химичните пилинги.

ЛАЗЕРНИ ПРОЦЕДУРИ

bottom of page