top of page
White Feather

Title

Радиочестотен лифтинг за стягане и подмладяване

Стимулиране на нови колагенови влакна

Image-empty-state.png

Радиочестотният лифтинг в известен още като лифтинг в обедната почивка, защото може да се направи бързо, без никакви нежелани странични ефекти като зачервяване, подуване и подпухване. С радиочестотния лазер се работи в областта на очите, лицето, шията и деколтето.


Процедурата продължава 40 минути до един час в зависимост от това дали се обработва една зона или повече. Новите колагенови влакна стягат и престтруктурират кожата. "Почиствайки" повече влакна в по-голяма зона, ефектът е по-видим и по-продължителен. Това обаче не става мигновено, а постепенно. За да "узрее" новият колаген и за да поеме функциите си, са необходими 20 дни.


Въпреки това непосредствено след процедурата ще се усетите различно. Кожата е по-стегната, ъгълчето на окото и устата леко се повдига. Лицето сякаш губи своето тъжно изражение и става по-усмихнато. Веднага личи и повдигането на околоочния контур и отварянето на окото. Истинският резултат обаче идва с времето и с натрупването на ефекта.


Обикновено се препоръчват 4-5 процедури, които се правят през 21 дни. След това на половин – една година се прави по една поддържаща процедура. Човек сам усеща кога кожата се отпуска и губи своя тонус. При едни това става след 6 месеца, при други след година и два-три месеца, когато радиочестотният лифтинг се прави наново.

Добре е да започнем с радиочестотен лифтинг след 25-30 годишна възраст, за да отложим процеса на стареене на кожата и най-вече, за да не допуснем тя да се отпуска. Защото обновяването на колагена върви иинтензивно, докато човек е млад. До около 25 години организмът компенсира загубите. След 25 години процесът забавя обороти, постепенно се появяват бръчки, а след това кожата се отпуска и увисва. Тогава идва време за “ремонт".

Четири процедури с радиочестотен лиифтиинг са напълно достатъчни за регенерацията на новите колагенови влакна, които да стегнат кожата. Не е нужно да се правят повече, нито е полезно да са по-начесто. Интервалът е изчислен – точно на 20-25 дни, колкото е един цикъл на регенерация на клетките.


Добре е с процедурите да се започне през лятото или есента, защото след това кожата има нужда от по-интензивна хидратация, която се прави с мезотерапия и хиалуронова киселина. Токът обаче изпарява ефекта на филърите. Затова е разумно процедурите да се разделят във времето.

Процедурата

  • Всяка клетка е “програмирана” да се дели определен брой пъти. След това умира. Радиочестотният ток премахва уморените и остарели колагенови влакна и така ускорява процеса по раждане на нови, по-млади клетки. А това видимо освежава лицето.

  • Радиочестотниият ток не пречи на зъбните импланти.

  • Лифтингът може да се прави и през лятото, слънчевите лъчи не му влияят.

  • След него могат да се правят всякакви “топли” процедури и сауна.

  • Лифтингът с биополярен ток може да се прави по всяко време на ски сезона – силното слънце не намалява ефекта.

  • Няма ограничение на възрастта. С напредването на годините кожата ни се увеличава близо 2,5 пъти. Не разчитайте радиочестотният лифтинг да събере цялото излишно количество. Ако обаче навреме го включите в подмладяващите процедури и спазвате периодичността, процесът на отпускане може да се забави и човек да изглежда с 10 години по-млад.

Радиочестотният лиифтинг по прнцип може да се комбинира с всички процедури за подмладяване и разкрасяване. За максимален фект след серията от 4 процедури може да се направи и мезотерапия, с която кожата да се подхрани в дълбочина с коктейл от витамини и да се хидратира обилно с хиалуронова киселина.

Стяга ръцете и корема

Радиочестотният лифтинг дава еластичност и стяга кожата не само на лицето, но и на корема, ръцете и навсякъде другаде, където тя е отпусната. Процедурата не топи и не влияе на подкожната мазнина.


“С този апарат се стяга и кожата от долната страна на ръцете, която е склонна да се отпуска и да виси. Много добър резултат дава след раждане. Когато жената свали излишните килограми и възстанови обичайното си тегло, обикновено около пъпа се събира излишна кожа, която сякаш е в повече. Тя се прибира и стяга много добрее с радиочестотния лифтинг. Ефект има и върху отпуснатата вътрешна страна на бедрата. Лифтингът опъва и стяга кожата.

ЛАЗЕРНИ ПРОЦЕДУРИ

bottom of page