Грижа за косата през зиматаЗимните месеци могат да подложат косата и скалпа под силен стрес. Ето няколко основни съвета и трикове, за да поддържате косата и скалпа си здрави през зимата.

Защитете косата си.


Студеното, влажно зимно време може да укаже негативно влияние върху косата ви. Най-добрият начин да защитите косата си от условията навън е да покриете главата си с шапка или шал, но се уверете, че тя не е стегната и не ограничава циркулацията на въздух до в скалпа ви. Въпреки че предпазва косата, носенето на зимна шапка също може да доведе до натрупване на пот, което може да раздразни скалпа. За да предотвратите на появата на пърхут предизвикан от това раздразнение, ползвайте шампоан против пърхут.


Поддържайте косата и скалпа хидратирани.


Ако сте дехидратирани отвътре, това ще се изрази и отвън, така че не забравяйте да пиете много вода, за да поддържате хидратирана косата и кожата на скалпа.


Избягвайте прекалено стилизирането на косата.


Ограничете използването на сешоари за коса,  маши и преси, тъй като топлината може да изсуши косата и скалпа, увеличавайки риска от увреждане.


Подстригвайте редовно косата си.


Независимо дали имате дълга или къса коса, зимното време може да направи краищата на косата ви сухи и чупливи. Редовните подстригвания ще поддържат косата ви в добро състояние и ще намалят вероятността от разцепени краища.


Мийте косата си в топла или хладна вода


Може да е изкушаващо в по-студените месеци да повишите температурата на водата, но се опитайте да избягвате измиването на косата си в много гореща вода - използвайте топла или хладна вода, за да не повредите. Топлата вода може да изсуши косата ви и да увреди деликатната кожа на скалпа ви, която може да бъде изключително чувствителна през зимата.


Не излизайте навън с мокра коса!


Отделете допълнително време, за да изсушите косата си или я оставете да изсъхне по естествен начин, преди да излезете навън. Остатъчната влага в косъма изложена на студен въздух е предпоставка за накъсвания на косъма.


Шапката и шала са необходимост


Освен красив аксесоар, шапката и шала са необходимост за предпазване от студа, но носят допълнителен риск за косата, защото наелектризират косъма. Връзването на косата и ползването на продукти за стилизиране със антистатични свойства е препоръчително.


За поддържане на красива, здрава и защитена коса, препоръчваме мезотерапия на скалпа, която доставя в дълбочина необходимите за стимулиране на растежа витамини, колаген и хидратация.


3 views0 comments

ПОЛУЧАВАЙ НОВИНИ И ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОМОЦИИ

КЪДЕ ДА НИ НАМЕРИТЕ

Jewel Skin
Естетичен Център

адрес: гр. София 1007, бул. “Арсеналски” 125

тел: 02 / 865 32 93
моб: 0884 07 07 48

ел поща: info@jewelskin.bg

Работно време

 

Понеделник-Петък: 09:00 - 20:00

Събота: 09:00 - 17:00

Неделя: Почивен ден

БЪРЗИ ВРЪЗКИ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon

© 2020 by Jewel Skin Aesthetic Centre. Webdesign by SiSolutions - Born to Deliver