top of page

Как да изберем правилния крем за лице през зимата

Updated: Sep 24, 2020


Функцията на крема е да защитава и хидратира. В студените зимни месеци кожата на лицето ни се нуждае от по-специални грижи.


Трябва да забравим за всички козметични продукти с по-лека текстура и да изберем подходящ подхранващ "зимен" крем за лице, чиято задача е интензивно подхранване на кожата и защита срещу неблагоприятните атмосферни условия. Добрият продукт ще успее да предотврати напукване на кожата, ще я хидратира и ще осигури всички необходими витамини и микроелементи.


Избираме крема задължително според типа кожа, който имаме – нормална, мазна, суха или чувствителна.


Зимните кремове трябва да са с гъста консистенция, чието предназначение е да омекотява кожата, да запазва влагата в нея и да създава невидим защитен филм, който ще й помогне да се справи не само със студа, но най-вече с резките температурни промени при излизане от топло на студено и обратно.


Много хора погрешно мислят, че нуждата от такъв крем възниква само при хора със суха кожа. Дерматолозите обаче смятат, че необходимост от подхранващ крем има всеки, защото в студения сезон дефицит от липиди има дори мазния тип кожа.


Дерматолозите на Jewel Skin Clinic съветват да нанасяме крема за лице 30 мин. преди да излезем навън, за да има време средството да се усвои и да създаде защитен филм. А любителите на зимните спортове задължително да употребяват крем със слънцезащитен фактор.


Ако не сте сигурни за вашия тип кожа или имате проблеми – акне или разширени капиляри, е добре да посетите дерматолог.


Специалистите на Jewel Skin Clinic могат да ви дадат полезни съвети и решения за вашите кожни проблеми.


Повече информация за предлаганите услуги може да получите на www.jewelskin.bg или на тел.: +359 884 07 07 48


17 views0 comments
bottom of page