top of page

Как да се преборим с целулита


Целулитът е враг №1 на женската красота. Само споменаването му кара повечето представителки на нежния пол да настръхват. Всяка жена мечтае за слаби и стегнати крака, корем и дупе. А целулитът не се вписва в тази картинка.



Причината за наличието на портокалова кожа е промяната в структурата на съединителната тъкан, която разделя мастната тъкан на делчета.


Натрупаните мастни клетки се раздуват, като може да увеличат обема си до 60 пъти и по този начин да затруднят кръвообращението и лимфния поток. Вследствие на което съединителната тъкан се деформира, просмуквайки течност се надува и втвърдява и върху кожата се появяват неравности във формата на трапчинки.


Колкото повече се увеличава количеството подкожна мастна тъкан, по-големи стават трапчинките.


Съществуват няколко вида целулит:


„Воден” – причинява се от задържане на течности.


Ще го познаете по посоката да движение – започва от ръцете, продължава по глезените, прасците, бедрата.


Наблюдава се най-вече при по-слабите фигури, като негов симптом е и чувството на тежест в краката.


Целулит, причинен от мазнини


Както се разбира от името му, получава се при прекалено консумация на мазнини. Негова плячка са ханша, бедрата и дупето.


Среща се при по-закръглени жени и при тези с променливо тегло.


Целулит, причинен от въглехидрати


Получава се при прекалена консумация на тестени изделия и сладко. В клопката му попадат бедрата и корема. Лошото при него е, че се предава и по наследство.


Специалистите на Jewel Skin Clinic съветват на първо място да обърнем внимание на хранителния режим.


Да намалим мазните и сладките храни и да избягваме приема на газирани напитки, алкохол и консерванти. Да наблегнем на плодовете, зеленчуците и заместим белия с пълнозърнестия хляб. В кухнята да подправяме ястията си с по-малко сол. Тя допълнително утежнява картината, като вкарва вода в засегнатите области под целулита.


За радост в днешно време съществуват и много козметични процедури, които да ни помогнат да се справим с този проблем.


Jewel Skin Clinic предлага на своите пациенти богат набор от антицелулитни процедури.


В зависимост от вида целулит клиентите ни могат да се възползват от комбинация от апарати, като Triactive +, ICOONE, VELA SHAPE.


Комбинирани с ръчни масажи, лимфен дренаж и подходящите антицелулитни продукти резултатите ще са на лице след 8 - 10-та процедура, тъй като тялото започва да реагира на промените след 24- 28 ден. Като изключително важно е по време на сеансите да се приема повече вода и фрешове от грейпфрут.


В следващите няколко статии ще ви запознаем с предимствата на всеки един апарат. Неговите показания, противопоказания и с какви други процедури може да се комбинира за постигане на оптимален ефект.


Повече информация за предлаганите услуги може да получите на www.jewelskin.bg или на тел.: +359 884 07 07 48




2 views0 comments
bottom of page